Известие

Collapse
No announcement yet.

парно на 146т.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• парно на 146т.с.

как ви е парното колеги алфисти?моето топли но немога да се похваля че топли добре,нормално ли е?

Моята е 146 1,3 boxer,и е същата работа.Прави топло,но не както трябва.струва ми се 4е проблема маи е от кран4ето на вътрешния радиатор.Така ми бе и с ДУКАТОТО,докато не го смених,след това ставаше сауна.кран4ето на ДУКАТО,ЛАН4ИЯ,фиат са еднакви,нищо 4удно и на алфа да е същото.Другия проблем може да е позапушен вътрешен радиатор,и не знам с една промивка дали ще се оправи.

Comment

Моята е 146 1,3 boxer,и е същата работа.Прави топло,но не както трябва.струва ми се 4е проблема маи е от кран4ето на вътрешния радиатор.Така ми бе и с ДУКАТОТО,докато не го смених,след това ставаше сауна.кран4ето на ДУКАТО,ЛАН4ИЯ,фиат са еднакви,нищо 4удно и на алфа да е същото.Другия проблем може да е позапушен вътрешен радиатор,и не знам с една промивка дали ще се оправи.

Comment

имам пежо405 направо неможе да се стои в колата от жега,на 4,5 минута започва да духа топло а тази гадинка постоянно стоим с якетата.

Comment

А иначе загрява ли ДВГ?
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

в това време държи около 70 градуса

Comment

Тогава първо смени термостата. Трябва да държи около 90 градуса без значение какво е времето Не знам що, но и на мойта докато не загрее напълно парното е горе-долу, по-скоро долу. Ама пък после става сауна.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Старата 146 1.4 TS правеше баня за 2мин,сегашната146 1.8 TS след 15мин. става топло(вдига ни повече ни по-малко от 90 градуса).Разликата е доста чувствителна

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Моята 146 1.6 боксер също няма хубаво парно,и това от както прегря лятото,сега след ремонта(смениха и двете глави на двигателя,щото бяха спукани)пак няма добро парно,даже не може добре да издухва стъклата.А старият проблем си остана-температурата на двигателя постоянно се променя,ходи нагоре надолу не е постоянна дори и на дълаг път,като почне от 80 стига до 96-7 градуса термостата отваря и и сваля пак на 80,но този процес се повтаря постоянно през 1-2 минути и като се повтори това 7-8 пъти започва да не може да охлади до 80 а само до 90,92,95градуса и идва един момент в който нищо не може да я охлади, вентилаторните перки не помагат също,е само като е на място не и дават да загрява.Аз си мисля че не е от термостата защото тои много хубаво си отваря на 96 градуса,вазможно ли е да е от водната помпа?
                  Моля ви даите ми съвет от какво може да загрява така,не мога да я карам спокоино очите ми постоянно са на датчика за температурата защото ме е страх да не я опека отново а тя предния пат именнозаради този проблем прегря.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!
                  Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
                  Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
                  Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

Загрява и на метан и на бензин
                    Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
                    Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
                    Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

не искам да те плаша но от много места съм чул и чел че ако е прегрята яко колицата,моторът и не го чакат много добри моменти.моето пежо също му издухах гарнитура и сменях глава но явно само с това се е отървало защото след ремота си е както трябва,незнам виж дали е добре обезвъздушена системата,губили течност,да няма някъде запушване също провери.ако ли не збогом и кажи и я сменяй,кола се кара с мерак и спокойствие достатъчни са уличните хулигани дето ни ядосват със своето шофиране не трябва да се ядосваме на това което притежаваме.

Comment

Абе не сам много компетентен,и с риск да се изложа,ще изкажа лично мнение.Как тия термостати ще отварят на 80-90 градуса или както по горе колегата пише че му отваря на 96.Добре де температурата като ти достигне до 90 градуса в двигателя,и още не е отворил термостата значи сега като навън е -10 градуса течноста в радиатора е колко,според мен 1-2 градуса.И кат отвори на 80-90 ко става 1-2 градуса температура на течността от радиатора и 80-90 градуса е течноста в двигателя?
                        sigpicAlfa Romeo 146 1.6i Twin Spark-120ps. 98

Comment

Аз през лятото си достигах 80 градуса и дайе до чертата след 80 и перката се включваше понякога в задръстване, и от как паднаха студовете до 80 достигам само на място след 20-30 минути иначе до чертата под 80 и малко над нея,то аз и повече от 10-15км. не минавам де.И си мисля че кат се стопли ако пак си достига 80-90 градуса значи всичко си е наред и нищо му няма на термостата.Баща ми има Пежо и при него също сега зимата не минава 70 градуса,а парното му прави сауна направо.
                          sigpicAlfa Romeo 146 1.6i Twin Spark-120ps. 98

Comment

е така са пежайките въпреки че имам и 146тица.

Comment

Да ама ФРЕНСКИ КЕНЕФИ-само със парно.ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ОБИДЕНИТЕ.
                              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Working...
                              X